Bitclix

söndag 17 oktober 2010

Playing for change "Stand by me"


"Playing for change" är en världsomspännande organisation, som blev ett dokumentärfilmprojekt, och som blivit till ett album. Initiativtagare är producenten Mark Johnson som påbörjade arbetet med projektet för nästan tio år sedan. Först var det bara tänkt som en dokumentär om hur musik kan förena och förändra, men med tiden har det växt i intresse med över 24 miljoner visningar på youtube, en USA-turné och en färsk albumrelease. Inspelningen tog tre år för Johnson och hans team, som rest jorden runt för att spela in samma låtar med olika musiker och tolkningar - på plats i deras respektive hemländer. Väl hemma igen har de mixat samman allt så att det låter som ett enda band (bestående av mer än 100 professionella musiker och gatumusikanter från hela världen). Musikernas gemensamma nämnare är att de spelar för förändring.

Namnet Playing for Change har ett dubbelt budskap: change som i småpengar för gatumusikanten. och change som i den mer uppenbara och allmänna termen förändring.
Som hjälp och biståndsorganisation har Playing for Change som huvudmål att bygga musikskolor för världens ungdomar. Dessutom arbetar de med andra organisationer som t ex (RED)WIRE för att motverka aidsepidemin i Sydafrika.
Du hittar CD-skivan på Ginza.se för bara 69 kronor just nu. Länken tar dig direkt till skivan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade