Bitclix

tisdag 16 augusti 2011

Madonna är kunglig?

Ikonen Madonna fyller idag 53 år och vi gratulerar henne på födelsedagen. Visste ni förresten att Madonna är kunglig och att hon på långt håll är släkt med en annan av världens bästa kvinnliga artister, Celine Dion?

Kyrkliga register från kanadensiska provinsen Quebec visar att popstjärnorna delar samma anfader. Och det gör också Camilla Parker-Bowles.

Det är Ancestrys kanadensiska hemsida, ancestry.ca som ställt till förfogande mer än 300 år av kyrkliga register från provinsen Quebec.

Det visar sig att en av de tidiga franska bosättarna, snickaren Zacharie Cloutier, är gemensam anfader till såväl kanadensiska popsångerskan Céline Dion som Madonna och Camilla Parker-Bowles, hustru till prins Charles.

Madonna har bett den blivande brittiska drottningen Camilla Paker-Bowles och Celine Dion att eftersöka hela sitt släktträd efter att deras släktskap avslöjades. Med hjälp av genealogen William Addams Reitwiesner ska de kartlägga den enorma kändissläkten.

- Madonna är helt fascinerad av det här, säger han.

Det är även Camilla, som är väldigt villig att hjälpa Madonna att gräva i sina rötter. Inte så konstigt kanske, med tanke på att hon betraktas som det svarta i fåret i den brittiska kungafamiljen. Att plötsligt vara släkt med en av världens populäraste artister lär inte vara till hennes nackdel.

Tydligen är Camilla ett stort Madonna fan så hon tycker att det är häftigt med deras släktskap.

Madonna är artistnamn för Madonna Louise Veronica Ciccone. Madonna är född katolik, men har studerat den judiska trosinriktningen kabbala sedan 1997. Som katolik antog hon namnet Veronica under sin konfirmation. 2003 antog hon ytterligare ett andligt namn, Esther, i anknytning till sina Kabbalah-studier. Så hon har en väldigt massa namn.... ;)



1 kommentar:

  1. Camilla är inte blivande drottning. Även om Charles blir kung så kommer hans fru aldrig att få titeln drottning.
    Diana, däremot, hade blivit drottning om dom inte skilt sej.

    SvaraRadera

Bloggintresserade