Bitclix

onsdag 1 februari 2012

First Aid Kit The Lion's Roar You Tube

First Aid Kit är en svensk folk/popduo från Stockholm, bildad 2007 av systrarna Klara och Johanna Söderberg.

Systrarna växte upp i en musikalisk familj. Deras far Benkt Söderberg var under 1980-talet gitarrist i Lolita Pop och arbetar numera som deras ljudtekniker och producent. När Klara gick på mellanstadiet sökte hon in till Adolf Fredriks musikklasser, men kom inte in på skolan. Som 12-åring upptäckte hon det amerikanska bandet Bright Eyes, som har berört och inspirerat henne. Senare upptäckte de även Fleet Foxes och Joanna Newsom. Duon började skriva egen musik under 2007 som tonåringar.Den heminspelade låten "Tangerine" nådde radiostationerna senare under sommaren det året.
Under First Aid Kits USA-turné i januari 2011 fick de ett samtal från The White Stripes-sångaren Jack White som undrade om de kunde komma till hans studio i Nashville och spela in en låt. Resultatet blev en vinylsingel med två covers, "Universal Soldier" (Buffy Sainte-Marie) och "It Hurts Me Too" (Melvin London). Singeln ingår i Jack Whites skivserie "Third Man Records' Blue Series".
Den 9 maj 2011 tillkännagav First Aid Kit via sin webbplats att de arbetar på sitt andra studioalbum tillsammans med producenten Mike Mogis från gruppen Bright Eyes. Albumet spelas in vid Mogis studio i Omaha, Nebraska. Albumet The Lion's Roar släpptes i januari 2012 och har redan nått upp på första plats på en massa topplistor. Deras album är ett av de hetaste just nu hos skivförsäljarna. De har även valt att släppa denna skiva både på CD och Vinyl.

Här är en YouTube video med deras låt "The Lion's Roar"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade