Bitclix

söndag 5 oktober 2014

Alla vill ha Bitcoins, hur tjänar man BitCoins?

BitCoins växer och alla vill ha sin del av kakan. Men vad är Bitcoins? Hur tjänar man gratis Bitcoins?

Under en kort tid erbjuder HashProfit gratis mining i 7 dagar. Detta är en jättechans för dig som vill testa mining.
Hash Profit
 
 
Bitcoin är en helt ny typ av valuta. Syftet är detsamma som med alla andra pengar – att kunna använda som betalningsmedel eller för att lagra värde – men i övrigt finns en mängd skillnader.

  • Bitcoin har ingen central utfärdare såsom riksbanken för svenska kronor. Istället skapas bitcoins i förutbestämd takt i ett P2P-nätverk dit vem som helst kan ansluta sig och där alla transaktioner journalförs. Mängden tillgängliga bitcoins ökar snabbt i början men ökningstakten minskar och den totala mängden stannar till slut på ca 21 miljoner.
  • Transaktioner kan ske direkt mellan användare utan att någon tredje part är inblandad. Vanligtvis om du vill föra över kronor från ditt bankkonto till en kompis måste du ta hjälp av banken och banken kommer att känna till exakt vilka transaktioner ni gör. I det här avseendet liknar Bitcoin kontanter eftersom transaktioner om man vill kan göras anonymt och direkt mellan privatpersoner.
  • Trots likheterna med kontanter är det inte möjligt att förfalska bitcoins på samma sätt som du kan skapa en kopia av en sedel. Bitcoin är baserad på kryptoteknik och använder sig av assymetrisk kryptering för att signera transaktioner. Utan tillgång till de privata nycklar som motsvarar dina tillgångar finns ingen möjlighet att stjäla dina pengar.
Bitcoin lämpar sig utmärkt för snabba överföringar av pengar mellan personer eller företag över hela världen. Transaktionskostnaderna är väldigt låga tack vare det P2P-nätverk som bekräftar transaktionerna och överföringen går snabbt och enkelt. På en timme är en transaktion bekräftad och klar, att jämföra med flera dagar för internationella banköverföringar.
Texten är hämtad från BitCoin.se

Här är en kul animerad video om BitCoins men kanske mer ändå reklam för en av de största sidorna inom BitCoin mining och trading CEX.IO. Man kan ju tjäna BitCoins genom trading också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade