Bitclix

söndag 30 januari 2011

Fåret Shaun blir långfilm!

Fåret Shaun är en leranimerad brittisk TV-serie producerad av Aardman Animations som också ligger bakom Wallace och Gromit. Med Wallace och Gromit har de släppt två långfilmer Varulvskaninens förbannelse och En strid på liv och bröd. Wallace och Gromit har även blivit nominerade och vunnit Oscars. Osten är slut (A Grand Day Out) blev nominerad. Fel brallor (The Wrong Trousers) blev en Oscar-vinnnare likaså Nära ögat eller Renrakad på håret (A Close Shave).
Nu är det dags för den underbara serien Fåret Shaun (Shaun the Sheep) att bli långfilm. Enligt filmbolaget Aardman Animation är manuset är under utveckling och filmen ska gå upp på biograferna 2013 eller 2014.



Serien kretsar i huvudsak kring fåret Shaun, flocken som Shaun tillhör, fårhunden Bitzer, samt bonden som äger dem. Shaun har flera mänskliga drag såsom nyfikenhet, intelligens och kreativitet. Shaun använder dessa egenskaper till att lösa problem som flocken ställs inför, men samtidigt kan också dessa egenskaper resultera i oväntade scenarion. Shaun är flockens ledare, och de övriga fåren hänger alltid med på hans upptåg. För det mesta verkar det finnas en kompisrelation mellan Shaun och Bitzer, även om Bitzer alltid har sista ordet.
Komiken är uppbyggd kring gester, miner och slapstick och den har inget tal. Detta gör att alla åldrar kan se och få ut något av serien utan att dubbning behöver göras.


Fåret Shaun har en egen hemsida http://www.shaunthesheep.com/ med spel och korta filmsnuttar, tävlingar mm

I samarbete med Nintendo 3DS kommer nya avsnitt att göras som går att se i Nintendo 3DS detta kanske också ger indikationer på att långfilmen kommer att göras i 3D.

Nintendo 3DS är en kommande bärbar spelkonsol utvecklad av Nintendo. Den är en vidareutveckling av den populära DS-serien där den övre skärmen visar grafik i 3D, utan att några speciella glasögon behövs (så kallad autostereoskopi). Övre skärmen är cirka 3,53 tum stor. Den undre skärmen däremot är en pekskärm på 3,02 tum (4:3-format istället för 16:9). Den presenterades den 15 juni under E3 2010 och kommer att släppas i Japan den 26 februari 2011, och i övriga regioner under mars 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade