Bitclix

söndag 23 januari 2011

Vinnare P3 guld 2011

Vid P3 Guld galan 2011 på Lisebergshallen i Göteborg var det inte helt oväntat Robyn som än en gång var den stora segerdrottningen. Det verkar vara fler än Elton John som har Robynfeber. Robyn hade bara några dagar tidigare kammat hem fyra priser på Grammisgalan (Läs mer om det här)
Precis som på Grammisgalan var det också Johnossi som fick ta emot priset till bästa grupp. Idoltjejen Tove Styrke fick det välförtjänta priset för årets nykomling.

P3 Guld är P3:s eget musikpris som delas ut en gång om året. Det är lyssnarna som väljer vinnarna men artisterna nomineras av jurygrupper. Tanken bakom kombinationen lyssnar- och jurykategorier är att P3 Guld som helhet ska innehålla både brett och smalt.

Priser delas ut i nio olika kategorier och i varje kategori har fem nomineringar utsetts, antingen av en nomineringsjury (Årets artist, Årets grupp, Årets nykomling, Årets låt och Guldmicken) eller en specialjurygrupp (Årets dans, Årets hiphop/soul, Årets pop och Årets rock/metal).

Nomineringsjuryn utser nominerade i de kategorier där P3:s lyssnare ska rösta fram vinnarna. Specialjurygrupperna, bestående av personer med specialkunskaper inom respektive genre, har utsett de nominerade i genrekategorierna och de väljer även vinnare i dessa.

Detta gör att P3 Guld priset är ett eftertraktat pris eftersom det är de viktigaste personerna i artisternas skara som utser vinnarna, nämligen lyssnarna.

Här är vinnarna i årets P3 guld gala:



Alla Nominerade artister P3 Guld 2011

Årets artist:

Årets grupp

Årets nykomling

Årets låt

Guldmicken (tilldelas årets bästa liveakt)

Årets dans

  • Alexi Delano – Samlad produktion
  • Avicii/Tim Berg – Samlad produktion
  • Harald Björk – Bigfield
  • Skudge – Samlad produktion
  • Swedish House Mafia – Samlad produktion

Årets hiphop/soul

Årets pop

Årets rock/metal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade