Bitclix

tisdag 11 januari 2011

Okej nostalgi i bokformat!

Som fjunig tonåring blädrade man i tidningen Okej för att få en skymt av nakna bröst eller baddräktsbilder. Samantha Fox stod högt i kurs och många av mina vänner hade posters med sångerskan där hon putade med brösten nakna och rumpan i vädret. Planscher med Samantha Fox var hårdvaluta på den tiden. Jag bytte bort min plansch med sångerskan mot en luftpistol. Ganska bra affär, tycker jag.
Tjejerna köpte också Okej för att få en skymt av Luke Macahan eller kanske Louis Herrey i nätbrynja.
Ingen var oberörd av tidningen som också stod för många skandaler. Den klassiska indelningen synthare eller hårdrockare hade en helt egen sida under en period. Allt man behövde veta om pop och rockvärlden kunde läsas och ses i denna, på den tiden, unika tidning. Nu släpps 80-talets stora tidning som bok.

I denna sprängfyllda bok får du uppleva allt som gjorde OKEJ så het: bilderna, skandalerna, kärleksparen, världsstjärnorna. Återupplev Blackie Lawless i W.A.S.P. frossande i köttslamsor, toplessbilder på Samantha Fox, Dee Sniders vässade framtänder, Christer Sandelin i leopardmönstrad kroppsstrumpa, Peter LeMarc med pistol och en 15-årig Anna Book i blöt baddräkt. Möt Per Gessle, som krävde betalt för att vara med och därför framställdes som en snåljåp. Se duschbilderna på Dag Finn som väckte ett ramaskri. Läs intervjun med Carola som hennes manager bönade och bad om att få stoppa, för att den kunde ödelägga hennes karriär. Boken "OKEJ - 80-talets största poptidning" är insiktsfullt skriven av en riktig insider, Jörgen Holmstedt, en av OKEJs mesta medarbetare. Legendariska OKEJ-fotograferna Göran Lindsjöö och Michael Johansson har öppnat sina arkiv! Okej hade många unika bilder som många trånade efter att få lägga vantarna på. Boken är ett sprakande stycke snyggt formgiven musik- och tidningshistoria. Ingen läsare lämnas oberörd, oavsett inställning till 80-talets populärkultur. Förord av Hammerfall. Rikligt illustrerad med många opublicerade bilder. Värderingsguide för samlare med alla nummer från 80-talet avbildade. Som bonus en unik poster på Kylie Minogue och Angus Young från AC/DC!

I samband med att boken släpps släpps också en underbar CD med alla de bästa Okej låtarna från 80-talet. Det är den ultimata samlingen i samarbete med 30-års-jubileet av tidningen Okej. Det var omöjligt att göra en dubbel-CD, det fick helt enkelt bli en trippelskiva. Med en booklet med roliga bilder när Blackie Lawless äter rått kött, Lena Ph solbadar och Christer Sandelin posar i sin leopard dräckt...Givetvis så är plattan uppdelad på det sätt som ungdomarna var på den tiden... Hårdrockarna får sin CD, synthpopparna får sin CD och allt det bästa från de svenska artisterna får sin CD. Dessutom innehåller skivan några riktiga klassiker som du aldrig tidigare sett på några kommersiella samlingar men som på OKEJ's storhetstid var viktiga ingredienser...Några exempel är "Hundarna Brinner" med Nürnberg 47 från filmen G och en låt med Anna Book ifrån Solstollarna.

Har du någon som var ungdom på 80-talet som fyller år eller firar något? Vet du inte vad du ska köpa? Här har du länkar till boken och till CD-skivan på Ginza:
Okej/80-talets Största Poptid. (Bok)
Okej 1980-1989 3-CD


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade