Bitclix

tisdag 27 december 2011

Pang och Müller och Saab

Saab håller på att gå i graven. Priserna på begagnade Saabbilar faller och vill du ha en billig bra bil är detta ett ypperligt tillfälle att köpa en Saab. Här är vad som har hänt med Saab den senaste tiden:

Den 28 oktober meddelade Swedish Automobile och Saabs vd Victor Muller att man tecknat en affäruppgörelse om att sälja hela Saab Automobile till Youngman och Pang Da för 900 miljoner kronor. Samtidigt drar rekonstruktören Guy Lofalk tillbaka sin begäran om att avbryta rekonstruktionen. Den 31 oktober hölls ett borgenärssammanträde i Vänersborg där Saabs fodringsägare och underleverantörer tillsammans med Vänersborgs tingsrätt beslutade att Saabs rekonstruktion ska fortsätta.
Den 7 november meddelar förra ägaren, General Motors att licenserna för Saab 9-3, 9-5 och 9-4X inte kommer följa med om affären med de kinesiska intressenterna, Pang Da och Youngman blir av.
Den 19 december, utan några alternativ kvar efter att GM fortsatt motsätta sig en affär där en Kinesisk part på något sätt var delaktig, lämnade Saabs VD Victor Muller in en konkursansökan för Saab Automobile, Saab Automobile Tools och Saab Powertrain. Vänersborgs tingsrätt beviljade senare samma dag bolagets ansökan och bolaget försattes i konkurs.

Vi får väl se hur denna cirkusen ska sluta. Det är inte mycket kul runt Saab för tillfället men lite humor är det i detta klippet från ett nyhetsprogram......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade