Bitclix

måndag 12 december 2011

Idolvinnaren 2011 Amanda Fondel och Idol-historia

Årets säsongfinal i Idol 2011 är över och vi har fått fram ännu en ny stjärna på den svenska artisthimlen Amanda Fondell. Om sanningen ska fram har vi nog fått fram flera stycken. Frågan är bara vem som kommer att stanna kvar på toppen.


Här är vinnare och tvåor från alla säsongerna:



Jury i de första tre säsongerna:
Peter Swartling (ordf.),Kishti Tomita,Daniel Breitholtz,Claes af Geijerstam



Jury: Peter Swartling (ordf.),Kishti Tomita,Daniel Breitholtz.



Jury i säsong 5-7:
Andreas Carlsson, Laila Bagge Wahlgren, Anders Bagge



Men man behöver inte komma till final i Idol för att lyckas. Måns Zelmerlöw, & Ola Svensson var med i säsong två och de har lyckats riktigt bra. Danny Saucedo var med i Idol 2006 och har både haft en lyckad solokarriär och en fin karriär med sina medtävlande från Idol Erik & Mattias i deras band E.M.D.
Från Idol 2007 blev Daniel Karlsson The Moniker med hela svenska folket. Amanda Jenssen har fortfarande en levande karriär medan vinnaren Marie Picasso inte har synts och hörts så mycket efter vinsten. Marie är sjukskriven på grund av tumör och har därför inte jobbat på ett tag.
Vidare i säsong 5 fick vi Anna Bergendahl som representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2010. Säsong 6 gav oss Tove Östman Styrke som vi ständigt hör spelas och Rabih Jaber dansade i Let’s Dance 2010.
Trots sina snedsteg så håller sig Jay Smith fortfarande kvar bland de starka stjärnorna och hur det går för årets deltagare får framtiden utvisa. Dock bjuder vi på vinnarlåten från Idol 2011 och för att knyta ihop säcken har Darin Zanyar som var med när Idol började 2004 också skrivit vinnarlåten när Idol sänds för sista gången innan programmet tar ett uppehåll. Vinnarlåten Idol 2011 All this way studioversionen från YouTube med Amanda Fondell




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade