Bitclix

söndag 4 december 2011

Vinnarlåten Idol 2011

Det är dags för final i Idol 2011. Allt hänger på vinnarlåten som i år heter: All this way och för första gången i svenska Idols historia släpps vinnarlåten innan finalen den 9 december. Allt för att du som tittare ska få en chans att skapa dig en relation till låten innan idolerna sjunger den live i Globen.

Darin Zanyar var med när Idol började 2004 och har passande nog också skrivit vinnarlåten när Idol sänds för sista gången innan programmet tar ett uppehåll.

2011 års vinnarlåt All This Way är skriven av Darin tillsammans med Arnthor Birgisson som även skrivit låtar till Britney Spears, Leona Lewis och Shontelle.

Du kan redan nu lyssan på Amandas och Robins versioner här:






Skulle inte länkarna fungera går det bra att lyssna på vinnarlåten här:

Jag tycker att denna finalen påminner mycket om finalen 2007 när Amanda Jensen tävlade mot Marie Picasso. Amanda gjorde allt till sitt eget och vann folkets hjärta. Marie sjöng som en gudinna och vinnarlåten passade henne bäst. Marie vann Idol men Amanda Jensen var den som lyckades bäst efter tävlingen.

Lite samma situation är det nu. Amanda Fondell kommer att göra låten på sitt eget sätt vilket kan funka. Men låten är inte skriven för hennes sätt. Robin som kan skönsjunga sig igenom en powerballad, som ju ofta vinnarlåten är, kommer förmodligen att göra den mest rättvisa. Jag skulle nog kunna satsa på att Robin Stjernberg från Hässleholm kommer att ta hem segern. Men jag tror däremot att den som kommer att synas mest och längst i framtiden är Amanda.

Fast i och för sig så har ju Robin redan släppt en skiva och har sitt pojkband What's up.
What's Up är ett svenskt pojkband som består av Johan Yngvesson, Ludwig Keijser och Robin Stjernberg, Johannes Magnusson. Fram till 2009 var även Eric Saade medlem av gruppen.

Så på lördag i Idol får vi se skånederbyt mellan Lund och Hässleholm Amanda vs Robin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade