Bitclix

lördag 19 februari 2011

Melodifestival 2011 i Linköping

Melodifestival 2011 i Linköping höll hög klass. Men om Eric Saade står sig emot Danny det är frågan. Danny har ju inte de häftiga specialeffekter som Eric har. Men han har en röst som Eric tyvärr saknar trots de sånglektioner han har tagit. Lena PH gjorde ett helt okej öppningsnummer men herregud vilka fula kläder hennes dansare hade. Varför? Jag fattade inte riktigt det. Men det var säkert något symboliskt. Sen var det ju kul att medelålderstanten fick en chans att vara extra sexig i mellanakten. Det gillade hon säkert.

1. Linda Sundblad: "Lucky you"
Text och musik: Linda Sundblad, Johan Bobäck, Fredrik Thomander, Anders Wikström
Inget fel alls på denna låten och helt okej framträdande. Den liksom satte sig...
2. Simon Forsberg: "Tid att andas"
Text och musik: Fredrik Kempe
Bra låt men den skulle ha sjungits av någon annan. Det krävs lite mäktigare röst med lite större djup för att göra den rättvisa.
3. Sara Lumholdt: "Enemy"
Text och musik: Niclas Lundin, Anton Malmberg Hård af Segerstad
Pinsamt! Stackars Sara fick en låt som inte passar hennes röst alls. Hon kunde knappt sjunga de låga partierna och stundtals var det falskt. De höga partierna lät bra. Satt bara och var nervös för hennes skull
4. The Playtones: "The king"
Text och musik: Fredrik Kempe, Peter Kvint
True Blood introt ekade i mitt huvud. Bra låt! Häftig basgång! Lite tråkigt scenframträdande men annars helt okej. De var värda en andra chans men knep en finalplats.
5. Shirley's Angels: "I thought it was forever"
Text och musik: Robin Abrahamsson, Alexander Bard, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström
MILF-baletten som det så skämtsamt kallades. Det här var schlager och tjejerna eller damerna gjorde bra ifrån sig. De sjöng bra alla tre och hade en bra scenshow som förde tankarna lite till Alcazar vad gällde koreografin. De kunde gått direkt till Globen men det blev andra chansen.
6. Sebastian: "No one else could"
Text och musik: Andreas Alfredsson Grube, Sebastian Karlsson
Sebastian vad hände? Det var ju en bra låt som han gjorde jättebra. Okej att det inte var någon häftig scenshow, men handlar inte melodifestivalen om musiken och låtskrivarna? Jag hade gärna sett dig i Globen eller åtminstone borde du fått en chans till. Så fort Leif Silbersky stämt färdigt sitt instrument så använd dig av hans tjänster och stäm hela skiten.
7. Sara Varga: "Spring för livet"
Text och musik: Sara Varga, Fredrik Boström
Tung låt av multikonstnären. Gillade nakenheten i låten och att det var en text med en tanke och djup bakom. Undrar vad hennes bok handlar om..kanske ska köpa den nu när det är bokrea? Nåväl...ska bli kul att höra låten igen. Jag tror att vi står inför en svensktoppsplåga
8. Eric Saade: "Popular"
Text och musik: Fredrik Kempe
Det var en kille med enorma krav på sig själv och höga förväntningar från publik, tittare och kritiker, som steg ut på scenen och gjorde ett skitbra framträdande. Snygg och häftig koreografi och skitcoola specialeffekter. Synd att Eric såg så rädd ut när glaset small bara. Dock så är akilleshälen rösten. Den räcker inte. Jag vill ha mer, jag hade förväntat mig mer. Är han sen riktigt nervös i Eurovision så är frågan om vi inte upprepar The Arks flopp. Men jag hoppas på dig Eric och någonstans håller jag på dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade